2012/08/13

My daily hair care routine / Mindennapos hajápolási rutinom

I would like share my daily hair care routine. This topic is pretty important for me because I'm very conscious about hair care.

Unfortunately, I have to wash it every day because my sculp is very sensitive and dry. When I miss one day it starts itching. :(

A hairdresser advised to use shapoo which contains nettle and instead of using balm I should try simple vinegar attenuated with warm water. I was a little bit suspicious since vinger has a typical smell and I was afraid of being stinky... :) But I checked it out and it worked very well.

Szeretném megosztani Veletek a mindennapos hajápolási rutinom. Ez egy hozzám nagyon közel álló téma, mert már-már mániákusan ügyelek a hajamra.

Tudom, hogy nem túl jó, de sajnos minden nap meg kell mosnom a hajam, mert annyira érzékeny és száraz a fejbőröm, hogy amint kihagyok egy napot máris viszketni kezd a fejbőröm. :(

Egyszer egy fodrász javasolta, hogy használjak csalán sampont és balzsam helyett pedig ecetes vizet. Finoman szólva is kételkedve fogadtam a javaslatot, mert az első gondolatom az volt, hogy az ecettől tuti bűzölögni fog a hajam egész nap... :) De kipróbáltam és bevált. Ennek már 5 éve és még mindig tökéletesen meg vagyok elégedve a hatással. 



I use two kind of shampoos: nettle shampoo and Alfaparf's Bamboo Shampoo. I rotate them weekly.

Két különböző sampont használok, amiket hetente váltogatok: a csalán sampont és az Alfaparf bambuszos samponját.





When I washed my hair I dilute an inch vinegar with 1L warm water in a bottle and I wash my hair down with this mixture. The texture of the hair becomes smooth and shiny. It won't burden your hair and the roots.

Amikor megmostam a hajam, összekeverek egy ujjnyi étkezési ecetet és 1 liter langyos vizet egy palackban. Ezzel a keverékkel öblítem le a hajam. Hihetetlen selymes, fényes és kifésülhető lesz tőle a haj. A balzsamokkal ellentétben pedig nem nehezíti el a hajat és a hajtöveket.






Before drying I use a few protecting products since I use the dryer and the straightener every day. Firstly, I apply the thermal protector from Revlon Style Masters. It has two components and you should shake the bottle before using it.

Szárítás és vasalás előtt még befújom a hajam a Revlon Style Masters hővédőjével. Ez egy két komponensű termék, amit jól fel kell rázni használat előtt.



Secondly, I run a little bit of straightening balm through my hair because I always wear my har straight and this product lasts all day even when it's raining outside.

Utána jöhet egy kicsi egyenesítő krém is. Mivel mindig egyenesen hordom a hajam, ezt a lépést sose hagyom ki, mert így egész nap kitart a hajam, még akkor is ha odakint esik az eső.


After I prepared my hairdo, I fix it with my favorite hairspray from Nivea. It gives a little extra shine to my hair.

Szárítás és formázás után már csak a fixálás van hátra a kedvenc Nivea hajlakkommal. Azért szeretem ezt a hajlakkot, mert ad egy kis extra fényt a hajamnak a tartósság mellé.





Finally, I attach a few pictures from my hair. Unfortunately, the quality of the pictures aren't the best.

Végezetül csatolok pár képet a hajamról. Nézzétek el nekem, hogy nem a legjobb minőségűek a képek.




  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése