2012/08/06

It's pretty bizarre.../Ez elég bizarr...

There is a huge difference between paying reverence to a well-known person and using her face (literally) for promoting something.
The August cover of Marie Claire South Africa is really strange. Well, it is more than strange, it is bizaree...
The kind reader has the opportunity to check Kate Middleton as a model on the cover page and in the editorial, too. And there's always a 'BUT'... Her head was photoshoped on different models' bodies so it looks like the Duchess of Cambridge is wearing dresses created by South African designers.

Of course it wasn't a secret at all since the magazine called it a 'Fan art tribute'. Aspasia Karras, the editor of Marie Claire tried to explane it, she said that they had prepared these illustrations to celebrate Kate, her iconic status and she added they hope this editorial has an impact on selling the creations of South African designers. What a surprise... :)

Hatalmas a különbség tisztelegni egy ismert ember előtt vagy szó szerint az arcát használni, hogy reklámozzunk valamit.
A dél-afrikai Marie Claire augusztusi számának a címlapja elég furcsára sikeredett és akkor még árnyaltan fogalmaztam...
Az olvasó megcsodálhatja Kate Middleton-t, mint modellt a címlapon és az editorial-ban is. És persze ebben  a történetben is van egy nagy "DE"! Az igazság az, hogy a gyönyörű Kate nem állt modellt a magazinnak, nemes egyszerűséggel "levágták" a Hercegné fejét és különböző modellek testéhez photoshoppolták.

Természetesen ebből nem csináltak titkot, hanem "Fan art tribute"-nak titulálták, vagyis rajongásukat próbálták ezzel kifejezni. Szerintem senki nem lepődik meg azon, hogy vegyes fogadtatása volt a képeknek és Aspasia Karras, a főszerkesztő próbálta menteni a menthetőt. Karras azt nyilatkozta, hogy ezekkel az illusztrációkkal tényleg Kate ikonikus nagysága előtt szerettek volna tisztelegni, de hozzáfűzte, hogy remélik, hogy a fotókkal fellendítik kicsit a dél-afrikai tervezők ruháinak eladási statisztikáját. Micsoda meglepetés... :)
     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése